:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2017   12:05

0

121

Filip: Brnabićeva otelotvoruje obnovu političkog života

Filip je to ocenio ukazujući da je Brnabićeva prva žena na mestu premijera, kao i da potiče iz civilnog društva.

"Približavanje Evropskoj uniji ostaje strateški ulog. U tom smislu, Vaše delovanje će biti od suštinskog značaja, kako zbog obima neophodnih reformi za Zapadni Balkan tako iz zbog izazova sa kojima se suočava Evropska unija. Ohrabrujem Vas da nastavite tim putem, posebno kada je reč o reformama vezanim za vladavinu prava", naveo je Filip.

Francuski premijer je u čestitki Ani Brnabić povodom izbora na mesto predsednika Vlade, koju je uputio 4. jula, a koja je danas objavljena na sajtu francuske ambasade, podsetio na davnašnje prijateljstvo Srbije i Francuske.

"Od početka demokratske tranzicije, Francuska je bila uz Srbiju kako bi podržala njene reformske napore, njen evropski put, njen ekonomski razvoj i, šire gledano, trajnu stabilizaciju regiona. Znate kakav značaj imaju dobrosusedski odnosi i, u tom okviru, Vaš odlučni angažman u dijalogu sa Prištinom", naveo je Filip.

Francuski premijer je ocenio i da su bilateralni odnosi ojačani poslednih godina, na političkom, ekonomskom planu i u oblasti bezbednosti, a takođe je podvukao kvalitet saradnje u oblasti reforme javne uprave, za koju je Brnabićeva bila zadužena u prethodnoj vladi.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva