:

:

TV Most

Foto: Beogradski sajam

clock

Mart 23, 2015   14:30

0

153

"Fijat" sa novim imenom osvaja novo tržište

Kompanija "Fijat Krajsler Automobili Srbija" predstavila je na svom izložbenom prostoru u hali 4 najnoviji "krosover 500X", novi "doblo" i "fijat 500 abarth". Osim toga, posetioci mogu da vide i modele marki "alfa romeo" i "džip", među kojima će biti sportski dvosed "4C novi džip - renegade".

Novi "fiat 500x" prodaje se po početnoj ceni od 16.990 evra, i ima posebnu ponudu za sajam. Prilikom kupovine bilo kog modela predviđeno je beskamatno finansiranje do 9.000 evra sa otplatom na šest godina.

U "fijatu" su prikazali i automobile koji fabrički imaju ugrađen gasni uređaj. Oni pored toga što štede gorivo imaju i dosta nisku emisiju štetnih gasova, pa će tako ukoliko se Vlada opredeli za subvencije ovakvih automobila, i kupci "fijata" moći da računaju na pomoć. Kod naših suseda Hrvata subvencije države za ekološka vozila idu i do 9.000 evra.

"Videćemo da iz budžeta koji je jako tesan, ipak, opredlimo neka sredstva za automobile koji ne zagađuju životnu sredinu. Na to nas i obavezuju međunarodne povelje", ističe minstar privrede Željko Sertić.

"Fijat" se uključuje i u domaću privredu i na osnovu niskih cena komercijalnih vozila, koja su potrebna privredi.

-Veoma smo zadovoljni učešćem na vašem tržištu komercijanih vozila. Ono je sada oko 50 odsto i nadamo se da ćemo sa novim modelom "doblo" to učešće i proširiti. Potpuno je prirodno da ako smo partner sa vašom državom u tako velikom projektu kao što je fabrika u Kragujevcu imamo i dobre cene za našeg patnera, napominje Umberto Janučeli, komercijalni direktor, "Fijat Krajsler Automobili Srbija".

U Kragujevcu se za čitav svet, a to znači i Ameriku i Engelsku proizvodi model "fijat 500l", u dve verzije, a godišnji izvoz iz Srbije na osnovu tog posla prelazi milijardu evra.

Inače, Fabrika automobila u Kragujevcu dobila je novo ime, tačnije - u njen naziv je ubačeno još jedno ime - Krajsler, pa će tako pun naziv od sada biti "Fijat Krajsler Automobili Srbija".



Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva