:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2015   12:05

0

181

Festival "Miredita, dobar dan" od 4. do 8. juna

Organizatori su najavili da će svečanom otvaranju Festivala, koji se održava po drugi put, prisustvovati ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac.

Film Ise Ćosje "Tri prozora i vešanje“, koji će otvoriti Festival "Miredita, dobar dan", osvojio je nagrade na Sarajevo film festivalu i Međunarodnom filmskom festivalu u Solunu.

Pored poznatog režisera, beogradskoj sceni će se predstaviti kosovski muzičari, glumci, pozorišni i filmski reditelji, ali i društveni aktivisti i analitičari.

Na Festivalu će biti predstavljena i knjiga Vetona Suroia "Milijarder“ u izdanju Samizdata B92.

Publici u Beogradu će se koncertom predstaviti glumica i pevačica Edona Rešitaj, a u okviru Festivala biće izvedena i predstava "Shopping and fucking“ Fatosa Beriše, navodi se u saopštenju.

Na Festivalu će biti predstavljena i multimedijalna izložba "Ja sam“ šest priznatih kosovskih umetnica, a publika će moći da uživa u predstavi za najmlađe, kao i u mnogim drugim umetničkim sadržajima.

Pored umetničkog dela festivala, posetioce očekuju i debate o aktuelnim društvenim i političkim pitanjima koje za svoj cilj imaju otvoreni dijalog i normalizaciju odnosa između Srbije i Kosova.

Festival će se nastaviti u septembru u Prištini gde će se održati filmska nedelja posvećena Bekimu Fehmiuu, a njegova knjiga "Blistavo i strašno“ biće prevedena na albanski i predstavljena prištinskoj publici.

Bekim Fehmiu, albanski, kosovski, beogradski, jugoslovenski i svetski glumac - simbol zajedničke prošlosti sa svim njenim izazovima, dostignućima i nerazumevanjima, inspiracija je za održavanje ovog festivala

Ulaz je, kao i prošle godine, za sve događaje besplatan, a karte za pojedinačne događaje mogu se rezervisati putem maila festival@građanske.org.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva