:

:

TV Most

Foto: Trupa Visbaden-Darmštat

clock

Mart 28, 2015   10:29

0

138

Festival igre: Večeras trupa "Visbaden-Darmštat"

Vilhem je naglasio da mu je veoma drago što je njegova zemlja ponovo na BFI, “izuzetnom festivalu”.

"Za mene je ovo treći BFI koji pratim i nadam se da će on još dugo biti tu, želim da se zahvalim za trud, za "krv, znoj i suze" koji se prolivaju svake godine da bi se on desio", rekao je nemački ambasador.

On je istakao da je reputacija kompanije "Visbaden-Darmštat" odlična i to u konkurenciji mnogo plesnih kompanija u Nemačkoj.

Nakon prošlogodišnjeg uspešnog gostovanja baleta Augsburg, prvi put u Srbiju i Beograd dolazi mlada nemačka kompanija nastala objedinjavanjem umetnika dva grada..

Tendencija u Nemačkoj je spajanje operskih i baletskih kuća obližnjih gradova, tako je prošle godine spajanjem dve operske kuće iz Visbadena i Darmštata nastala nova državna kompanija Hesena.

"Kompanija je mlada i zbog toga smo veoma ponosni što smo gosti Beogradskog festivala igre, imamo 28 igrača i svi su doputovali u Srbiju", rekao je direktor i koreograf kompanije Tim Plege.

Sinoć je beogradska publiika uživala u komadu Tarab kompanije 7273 iz Ženeve. Naredna predstava je Labudovo jezero koju će izvesti Balet trokadero de Monte Karlo iz Njujorka.

Kako je saopštila Aja Jung ulaznice za ovaj komad koji će se odigrati u Tetru na terazijama su rasprodate još pre 15 dana. U ponedeljak će ova kompanija prikazati Labudovo jezeru u Srpskom narodnom pozorištu.

Članovi ove trupe istakli su na konfernciji za novinare da je ovo komad koji treba da zabavi i nasmeje i ne treba tražiti nikave poruke iz koreografije koja je klasična i u kojoj nema mnogo novina. U predstavi labudove igraju muškarci i na tome je zasnovan humoristički efekat.

-To je duhovita predstava i žena koja obožava balet može dovesti svoga muža koji mrzi balet. Nama je važno da ljudi uživaju na predstavi. Nema u njoj nikakvih homoseksualnih aluzija, mi imitiramo balerine a ne žene. Povedite i decu, rekli su člnovi trupe.

Oni su istakli da komad ne vređa nikoga i da imaju koreografa iz Petrograda koji je garancija da će tradicija biti ispoštovana.

Direktor Tori Dobrin ističe da kompanija želi da da nastupom zabavi publiku, vodeći računa o kvalitetu plesa.

-Zbog toga odušavljajavamo podjednako i najiskusniju i početničku publiku, ali je važno, kada je humor u pitanju, i sve bude u granicama dobrog ukusa, rekao je Dobrin.






Izvor: TVmost.info

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva