:

:

TV Most

clock

Avgust 03, 2018   12:29

0

172

Festival filmskog scenarija


Van konkurencije biće prikazana još dva filma "Senke na Balkanu" u režiji Dragana Bjelogrlića i film "Žaba" u režiji Elmira Jukića.




U okviru takmičarskog dela biće prikazano deset filmova, a ovogodišnje pobednike će birati tročlani žiri koji čine Ivan Velisavljević, Boško Ruđinčanin i prošlogodišnji pobednik Bojan Vuletić.


Predsednik žirija Velisavljević je posebno najavio školu dramaturgije Slobodan Stojanović, koja se svake godine održava u vreme festivala, dodajući da će se program pre svega usmeriti na analizu filmskog scenarija i filma koji je po tom scenariju realizovan.



"Festivali ne treba da budu samo revija filmova niti crveni tepisi već treba da budu edukacija usmerena na mlade dramaturge koji mogu da naslede dobitnike nagrada za najbolji scenario na ovom festivalu", izjavio je Stojanović.



Predsednik umetničkog saveta festivala Dragoljub Vojinov je naglasio da će ove godine biti, pored bogatog filmskog programa, i simpozijum "TV film na filmskom festivalu" u okviru koga če biti prikazano tri TV filma po izboru RTS.



U okviru festivala biće dodeljena i nagrada Ilustrovane politike "Slavko Lazarević".




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva