:

:

TV Most

clock

Februar 10, 2015   12:05

0

118

Festival dokumentarnog filma od 23. marta

Festival će imati tri takmičarske selekcije: domaću, regionalnu i međunarodnu. Domaći i regionalni autori takmičiće se u kategoriji dugometražnih, srednjemetražnih i kratkometražnih dokumentaraca, kratkih igranih, eksperimentalnih, animiranih i studentskih filmova.

Umetnički direktor Festivala Mladen Matičević rekao je da će predstojeće izdanje festivala biti prvo zvanično prvenstvo Srbije u dokumentarnom i kratkometražnom filmu.

U regionu svake godine nastaje veliki broj vrhunskih i značajnih filmova sa temama koje su nam bliske, želimo da ih predstavimo beogradskoj publici i da kolegama omogućimo neposredno takmičenje za nezvaničnu titulu prvaka regiona u dokumentarnom i kratkometražnom filmu, rekao je Matičević.

U tri prateća programa na festivalu će biti prikazani kineski dokumentarci i filmovi o urbanom duhu Beograda nastali u protekloj deceniji, kao i selekcija filmova koji nisu uvršćeni u takmičarski program, ali zaslužuju da budu prikazani.

Autori filmova mogu da se prijave za učešće na festivalu preko onlajn aplikacije na internet adresi www.bfdkf.rs do 15. februara.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva