:

:

TV Most

clock

Februar 03, 2017   12:05

0

145

Fest otvara Monika Beluči

Kako je preneo Beoinfo, Jevtić je najavila da će 45. izdanje FEST-a, pod nazivom "Gledaj-Open your eyes" biti održan od 24. februara do 5. marta, otvoriti italijanska glumica Monika Beluči i film Emira Kusturice "Na mlečnom putu".

"Ovogodišnju smotru zatvoriće dugo iščekivani film 'Tišina' Martina Skorsezea a biće dodeljene nagrade 'Beogradski pobednik' za najbolji film u domaćoj i medjunarodnoj konkurenciji, kao i nagrade za najboljeg reditelja, glumca, debitanta i druge", kazala je gradska sekretarka.

Na FEST-u biće prikazano 95 filmova, dok je za najmladju publiku organizovan Festić, sa projekcijama vikendom od 11 časova u Centru Sava.

"Posetioci Festa će po tradiciji moći da vide veliki broj ostvarenja koja su se našla u konkurenciji za 'Oskara', poput filmova 'Mesečina', 'Mančester na moru', 'El', 'Noćne životinje' i 'Džeki'", navela je Jevtić.

Pored Centra Sava, repertoar ovogodišnjeg FEST-a biće prikazivan i u Domu omladine, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Sinepleksu Ušće, bioskopu Fontana i po prvi put, u Ustanovi kulture "Vlada Divljan" na Paliluli, a publika će karte moći da kupi od sutra, po ceni od 250 do 500 dinara.

Govoreći o predstojećim manifestacijama u Beogradu, Jevtić je najavila održavanje festivala kratkog metra pod nazivom "Martovski festival" kao i obeležavanje 70. godina postojanja Beogradskog dramskog pozorišta i 40 godina rada "Pozorištanca Puž" i Afričkog muzeja u Beogradu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva