:

:

TV Most

Foto: Iz filma Šta činimo na mesečini

clock

Februar 28, 2015   09:38

0

192

FEST: Prodato više od 50.000 karata


"Publika itekako odobrava naš novi konceprt i sada ostaje samo da pogleda filmove i da konačnu ocenu", rekao je Tanjugu uoči 43. FEST-a njegov selektor, režiser Mladen Đorđević.

"Mislimo da Beograd zaslužuje pravi festival, a ne samo reviju filmova ali će publika imati prilike da pogleda i ono na šta je navikla, filmove koji su nominovani ili dobili Oskara, filmove potvrđene na velikim festivalima ali i neke koji su, po našoj oceni prethodnih festivalskih sezona prošli ispod radara", rekao je on.

To je razlog, naveo je Đorđević što je pokrenut i glavni takmičarski program gde su filmovi visokih umetničkih dometa, ali zapostavljeni u festivalskom okruženju, ali i programi "Granice", "Microwave", "Thrills and kills"...

Režiser filmova "Made in Serbia" i "Život i smrt porno bande" obećava i da publika neće ostati uskraćena ni za blokbastere, biće prikazano dosta filmova koji su osvojili Oskare, velikih festivalskih naslova ali i provokativnih, subverzivnih filmova.

Kao svoje favorite, Đorđević je izdvojio "Okean" Tamare Drakulić i sve ostale filmove iz selekcije "Microwave" koja je posvećena niskobudžetnim domaćim filmovima, kao i filmove iz selekcija "Granice", Thrills and kills" koji će publiku na pozitivan način provocirati.

Od stranih, izdvojio je "Turistu" i "Po redu nestajanja" koji će se dopasti onima koji su voleli film "U Kini jedu pse", "Budala", "Beli Bog" i filmove sa veoma mladim, a kvalitetnim glumcima poput ostvarenja "Ničije dete", "Enklava", "Isceljenje"...

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva