:

:

TV Most

clock

Novembar 24, 2017   12:05

0

273

Fatmir Limaj oslobođen optužnice za organizovani kriminal



Bivša tužiteljka Euleksa Marija Bamije, inače, kako prenosi portal Gazeta ekspres, poznata po snažnim optužbama o postojanju navodne korupcije u samom Euleksu, napisala je:



"Ne znam sve dokaze, ali sam znala da su oni slabi, jer nemački tužilac nije poslao odgovarajuće izveštaje sudiji nakon pretresa, tako da su svi dokazi pronađeni u Limajevoj kući – isključeni! Tako da američki tužilac nije imao ništa. Tokom trajanja slučaja sumnjam da ga je nekvalifikovani šef naterao da vodi ovaj slučaj! To se desi kada idioti vode šou! Imate sudiju koji jedva čita na engleskom i pije iz flaše 'koka-kolu' dok donosi presudu! Mikrofoni koji ne rade. Ceo slučaj je još jedan fijasko Euleksa!"


Limaj je, kako prenose prištinski mediji, oslobođen nakon osam godina pravne borbe u Osnovnom sudu u Prištini. On je, kako se navodi, oslobođen po sve tri tačke optužnice.



Optuženi Fatmir Limaj, Endrit Šalja i Nedžat Krasnići oslobođeni su optužbi za organizovani kriminal, zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i primanje mita.



Portal Kallxo.com je izvestio da su prisutni u sudnici uzvikivali Limajevo ime koje u prevodu inače znači "čelik", kada je predsedavajući sudija Marija Tuma pročitala oslobađajuću presudu za svu trojicu optuženih.



Optužnica se, preneo je portal Kossev, odnosila na dodelu tendera za izgradnju puteva u regionu Gnjilana, u vreme dok je Limaj bio ministar MTPT-a.



Tužilac Euleksa je, naime, 30. oktobra 2015. godine podneo konsolidovanu optužnicu protiv Limaja i drugih spajajući slučajeve poznate pod nazivom MTPT 1 i MTPT 2.



Limaj je, inače, bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i aktuelni lider mlađe koalicije "Nisma", koja učestvuje u aktuelnoj kosovskoj vlasti.



Limaj je svojevremeno pred Haškim tribunalom oslobođen optužbe za ratne zločine počinjene na prostoru bivšoj Jugoslavije, a od optužbe za ratne zločine oslobodilo ga je i sudsko veće Euleksa.




 


Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva