TV Most - Fabrici u Nišu: Punom parom realizujemo veliki broj projekata
Vesti
Fabrici u Nišu: Punom parom realizujemo veliki broj projekata

18:16, 13.02.2018

|

Izvor: RTS, Tanjug

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici boravio je u Nišu, gde je razgovarao sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i istakao da je taj grad na dobrom putu i da uz pomoć Evropske unije realizuje veliki broj projekata.

Sem Fabrici je precizirao da je reč o projektima poput izgradnje auto-puta od Niša do granice sa Bugarskom, rekonstrukcije železničke deonice Niš-Dimitrovgrad, kao i izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.


"Drago mi je da vidim da je Niš veoma uključen i u ekološke projekte kakav je projekat izgradnje postrojenja za prečiščavanje otpadnih voda", rekao je Fabrici novinarima nakon sastanka.


Naveo je da saradnja postoji ne samo u oblasti infrastukture i životne sredine, već i u oblasti obrazovanja i kulturnog nasleđa.


Šef delegacije EU se osvrnuo i na slobodu izražavanja i medija, te naveo da je to jedan od ključnih elemenata EU.


Najavio je da će EU u narednom izveštaju, u aprilu, dati čitav niz preporuka kako medijska situacija u Srbiji može da se unapredi.


"Sloboda medija i izražavanja su jedan od ključnih elemenata Evropske unije. Reč je o demokratiji i pravu građana da budu obavešteni. To je standard koji Srbija mora da poštuje", rekao je Fabrici.


Evropski diplomata je naveo i da je Niš, grad partner EU u oblasti obrazovanja.


"U saradnji sa Evropskom investicionom bankom biće izgrađena nova lamela na Elektronskom fakultetu i Naučno-tehnološki park", najavio je Fabrici.


Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je Fabrici posetio Niš navodeći da je tokom sastanka bilo reči o raznim projektima.


"Danas smo imali priliku da Fabricija upoznamo sa potencijalima našega grada, sa razvojnim projektima i svim onim što se trenutno dešava u našem gradu i što će se dešavati u narednim godinama", rekao je Bulatović.


Istakao je da je EU obezbedila i 1.237.000 evra za stambeno zbrinjavanje 50 najugroženijih romskih porodica

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design