:

:

TV Most

clock

Novembar 02, 2017   12:05

0

203

Exit nominovan za Evropske festivalske nagrade



Exit festival je i devete uzastopne godine nominovan u glavnoj kategoriji za „Najbolji veliki evropski festival", dok su Sea Dance i Sea Star postali konkurenti za „Najbolji festival do 40.000 posetilaca", i u kategoriji u kojoj je Sea Dance trijumfovao 2015. godine, od kada je uvek među prvih deset manifestacija. Sea Star je ujedno nominovan i u kategoriji "Najbolji novi festival", dok se Revolution iz Temišvara već treću godinu takmiči za titulu "Najbolji mali festival".




 

Nakon što je osvojio srca publike na Petrovaradinu i poneo titulu najprodavanijeg debitantskog albuma decenije, Rag'n'Bone Man nominovan je i za najboljeg novog izvođača na evropskoj festivalskoj sceni u 2017. godini.


Glasanje za Evropske festivalske nagrade trajaće do 30. novembra, a svi koji glasaju učestvuju u nagradnoj igri u kojoj mogu da osvoje VIP ulaznice za festivale koji osvoje ovogodišnje festivalske "Oskare".



Exit festival je u konkurenciji sa ostalim vodećim evropskim festivalima kao što su Lollapalooza, Rock Werchter, Tomorrowland, Lowlands, Wacken i drugi. Sea Dance i Sea Star će se za titulu najboljeg festivala do 40.000 posetilaca dnevno, takmičiti sa festivalima kao što su Balaton, Melt, Pohoda, Extrema Outdoor, INmusic ili Repeerbahn, dok je Sea Star u trci za najbolji novi festival zajedno sa čak 12 novih festivala u Evropi, različitih formata i kategorija.



Revolution se za titulu najboljeg malog festivala takmiči sa festivalima kao što su Snowbombing ili zimski Wacken.



Pored glasova stručnog žirija, koji čine istaknuti pojedinci u muzičkoj industriji, glasovi publike širom sveta odlučiće o finalnom plasmanu ovogodišnjih kandidata. Pobednici će biti proglašeni na ceremoniji dodele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji ,17. januara 2018.





 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva