:

:

TV Most

clock

Jun 22, 2017   12:05

0

112

Evropski Prajdovi: Postoji samo jedan Prajd u Srbiji

U pismu koje je potpisala Predsednica EPOA Kristine Garina navodi se da ta asocijacija ima jednog člana iz Srbije, koji je organizator Parade ponosa.

"Oni ni na koji način nisu uključeni u organizaciju događaja koji će se desiti 24. juna 2017. godine", kaže Garina i navodi da ta asocijacija ne prepoznaje organizatore događaja 24. juna 2017. i ne može ga podržati.

Kako je saopšteno, Evropska asocijacija organizatora Prajdova je organizacija čiji su članovi organizatori LGBTI Prajdova u Evropi i koja poseduje licencu "EvroPrajda".

"Jedna od naših ključnih funkcija je da podržimo organizatore autentičnih, legitimnih Prajdova koji postoje radi unapređivanja jednakosti i ljudskih prava LGBTI zajednice", navodi Garina.
Udruženja građana "Egal", "Loud&Queer" i "Gej lezbejski info centar" najavili su juče da će Parada ponosa, pod sloganom "Neka svi naši glasovi ore se", biti održana u subotu, 24. juna, u Beogradu, sa početkom u 11 časova, dok je "tradicionalni Prajd" sa drugim organizatorima najavljen za septembar.

Direktor za Evropu međunarodne organizacije "Civil Rights Defenders" Goran Miletić na svom Fejsbuk nalogu juče je napisao da je "Prajd 2017" - 17. septembra, a da će "Pride Week" trajati od 11. do 17. septembra i to, "kao što je najavljeno još u oktobru prošle godine".

Miletić je naveo i da svako ima pravo da pravi skup kakav želi i da "skreće pažnju tako što će svoj skup nazvati Paradom ponosa", što, kako ocenjuje, nije ni lepo i moralno, ali je tako.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva