:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2018   12:05

0

114

Evropa: Raste broj migranata


Izvršni inspektor Fronteksa Fabris Leđeri objavio je u Madridu da će ta organizacija povećati napore kako bi pomogla zaštitu španske granice, prenosi AP.
 

Kako je rekao za to za sada neće biti potrebno izdvojiti dodatna sredstva, međutim razmotriće preusmeravanje sredstava iz operacija u Grčkoj ili Italiji ukoliko bude potrebno.


Leđeri je kazao da su prošlogodišnji troškovi oko napora zaštite španske obale iznosili sedam miliona evra, kao i da je 22.880 migranata stiglo u Španiju putem mora, sto je za oko 10.000 više u odnosu na 2016. godinu."Loše vesti su u zapadnom Mediteranu. Španija zaslužuje više solidarnosti od strane EU", rekao je Leđeri.On je kazao i da će sistem za registraciju onih koji dolaze, a koji se primenjuje u Grčkoj i Italiji, uskoro početi da se primenjuje i u Španiji i dodao da taj sistem olakšava identifikaciju migranata tako da mogu biti vraćeni ukoliko im se uskrati prebivalište u Evropi, a isto tako olakšava zvaničnicima da porede kriminalne dosijee u različitim zemljama.Međunarodna organizacija za migracije saopštila je da je od početka godine u Evropu stiglo 2.583 migranata i izbeglica putem mora, kao i da je 199 preminulo tokom puta.
 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva