:

:

TV Most

clock

Avgust 30, 2015   12:05

0

133

Eventualni prijem Kosova u Unesko najveći apsurd

"Doduše, postoje samo dva spomenika islama iz perioda Otomanskog carstva - turbe Murata Prvog na Gazimestanu i Sinanpašina džamija u Prizrenu, sazidana 1815. godine od blokova porušenog hrama Svetih Arhangela koji je car Dušan silni sazidao sebi i porodici za grobno mesto", navela je igumanije Makarija za današnji "Blic".

Mati Makrija je istakla da bi "eventualni prijem Kosova u Unesko bio najveći apsurd, bezumlje i nepravda, bio bi otimanje srpskog kulturnog blaga od onih koji su u prošlom ratu razarali srppku palmiru na Kosovu.

Igumanija Makarija smatra da država Srbija treba najhitnije da upotrebi sva diplomatska sredstva i da dejstvuje u svim državama sveta, kako Kosovo ne bi postalo član Unesko,

Stara Srbija je puna spomenika srpske kulture, bilo da se radi ovelikim kraljevskim i vlastelinskim zadužbinama, ili o manastirskim, seoskim i zavetnim hramovima.

Samo u prošlom građanskom ratu unisteno je i opljačkano više od 250 srpskih hramova.

"Zašto bi Albanci uništavali svoju kulturnu baštinu", upitala je igumanija i istakla "uništavali su tuđe sa namerom da se zatre trag postojanja srpskog naroda.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva