Vesti
Evakuacija zbog požara kod Tivta

09:32, 17.07.2017

|

Izvor: RTS

Šumski požar većih razmera izbio je jutros između Krtola i Donjeg Grblja, odnosno između opština Tivat i Kotor. Na Rtu Veslo u tivatskoj opštini evakuisano stanovništvo. Požar u Bigovi relativno stabilan, vatra na Grabovcu za sada ne ugrožava objekte.
Foto RTS
Oko 100 turista je evakuisano sa Rta Veslo, na poluostrvu Luštica, koje je zahvaćeno požarom, a vatra preti kućama, saopštila Služba ua spasavanje Opštine Tivat.

Vatrogasci su spasavali kuće i ljude, a od tri sata jutros, kad je buknuo požar, evakuisano je više od 100 ljudi, dok dvadesetak ljudi, uglavnom meštana, ne želi da napusti svoje domove.

Stanovništvo je trajektima i čamcima evakuisano do Rosa.

U akciju spasavanja uključila se Uprava pomorske sigurnosti iz Bara, Plovna jedinica MUP-a Crne Gore, kao i privatna firma "Boka Pilot", kazao je direktor Uprave, Safet Kocan, koji takođe učestvuje u spašavanju i evakuaciji, prenosi Radio Tivat.

Stanje na požarištu prema Bigovi je relativno stabilno, prenose podgoričke Vijesti.

Prema rečima komandira Službe zaštite i spasavanja Kotor, Maksima Mandića, vatrogasci su odbranili od vatre put prema Bigovi i najbliže kuće u tom naselju, u koje su se u međuvremenu vratili i ranije evakuisani stanovnici i turisti.

Na terenu su vatrogasci iz Kotora i njihove kolege iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Perast", a pomažu im meštani i brojni privatnici sa auto-cisternama.

Mandić je kazao da situacija na požarištu zavisi od toga kako će se tokom noći razvijati vetar, a vatrogasci će pokušati da makar deo svojih snaga na smenu odmore, jer su ljudi neprekidno na terenu više od 24 sata i veoma su iscrpljeni.

Pripadnici Službe zaštite spašavanja Bara, Budve i Ulcinja, uspeli su oko 20.30 da stave pod kontrolu veliki požar koji se od 17.30 rasplamsao na Golom brdu. Vatra je opustošila borovu šumu. Sa požarom se i dalje bori preko 20 vozila i 50 vatrogasaca.

U Podgorici je noćas gorelo na 34 mesta, a u mestu Rakića kuće izgoreo je magacin robe.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design