:

:

TV Most

clock

Novembar 22, 2017   12:05

0

234

EULEX za poštovanje pravosudnog sistema


Ona je rekla da se pravo na brzo suđenje za sve žrtve, tužitelje i okrivljene mora poštovati i da je ono od ključnog značaja za upravljanje predmetima ne samo na Kosovu, već i širom Evrope.



Na osnovu takvih visokih standarda profesionalizma, integriteta i nezavisnosti, sudije rade svoj posao u skladu sa osnovnim načelima prava, na primer, dostupnost sudija, tužilaca i branilaca i ostalog pomoćnog osoblja.



 Gđa Papadopoulou je naglasila: „Tračevi i glasine nisu način da se promoviše vladavina prava na Kosovu“. Ona je dodala da je prozivanje sudija i širenje mišljenja o njihovom ličnom životu “u suprotnosti sa načelima osnovnih ljudskih prava i ugrožava njihovu nezavisnost.” 



 „Nepotkrepljene jednostrane priče kompromituju integritet i profesionalizam kako lokalnih tako i međunarodnih sudija. Pored toga, one podrivaju autoritet kosovskih sudova,” objasnila je ona.



 EULEX je usredsređen na pružanje pomoći lokalnim vlastima da osnuju efikasan i nezavisan sistem vladavine prava slobodan od političkog mešanja, navodi se u saopštenju.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva