:

:

TV Most

clock

Jun 11, 2015   14:15

0

382

Euleks zahteva vraćanje Sovrlića u pritvor

„Pacijent je na našem odeljenju i dalje ali smo juče obavešteni od pripadnika KPS-a da EULEX zahteva premeštanje Sovrlića iz Zdravstvenog centra u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici“, rekao je Zlatan Elek, zamenik direktora Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici i dodao da je, prema mišljenju konzilijuma Internog odeljenja, zdravstveno stanje pacijenta nestabilno.

Elek naglašava da je i mišljenje supervizora koga je EULEX angažovao da je Sovrliću potrebno lečenje u tercijalnoj zdravstvenoj ustanovi, kojih, kako kaže Elek na Kosovu i Metohiji nema.

„Na Kosovu i Metohiji nema ustanove koja bi mogla da pruži adekvatnu zdravstvenu zaštitu Sovrliću tako da je predlog da se on zbrine u nekoj od tercijalnih ustanova u Srbiji – Vojnomedicinskoj akademiji, Kliničkom centru Srbije i Institut za kardio – vaskularne bolesti „Dedinje“ u Beogradu gde smatramo da on može biti kompetentno lečen i potpuno zbrinut.“, rekao je Elek.

Zlatan Elek je istakao da lekari Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici smatraju da bi se, ukoliko se vrati u pritvorsku jedinicu, Sovrliću zdravstveno stanje pogoršalo a „kao svaki pacijent i Sovrlić ima pravo na lečenje“.

„Apelujem na javno mnjenje na severu Mitrovice, na pripadnike KPS-a i Euleksa da omoguće adekvatno lečenje Slobodanu Sovrliću a i svim ostalim pritvorenicima koji se nalaze u pritvorskoj jedinici u Kosovskoj Mitrovici“, rekao je Zlatan Elek.

Slobodana Sovrlića 15. marta 2014. godine uhapsila je Kosovska policija, po nalogu Euleks tužioca. Prethodno je bio priveden nekoliko dana ranije, ali je nakon upada građana u policijsku stanicu u Zubinom Potoku uspeo da pobegne.

Sovrlić je osumnjičen da je počinio nekoliko krivičnih dela koji su se dogodili u Zubinom Potoku, a takođe je osumnjičen da je učestvovao u sopstvenom oslobađanju iz policijske stanice.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva