:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2018   12:05

0

324

Euleks nema mandat da hapsi Labana, Tači traži proveru


Kako je Radiju Slobodna Evropa rečeno u kabinetu Hašima Tačija, on neće imenovati Labana za sudiju Ustanog suda dok se provera ne obavi. 



Inače, Misija Euleksa saopštila je da je primila pismo od predsednika suda u Kraljevu u novembru prošle godine, a koji je tražio asistenciju za izvršenje konačne odluke, ali kako se navodi u saopštenju, u sadašnjem mandatu Misija nema ovlašćenja da sprovede takav zahtev. 



"Ova činjenica je već saopštena pismom Osnovnom sudu u Kraljevu", navodi se u odgovoru Euleksa, a prenosi RSE.



U međuvremenu, a "zbog sumnji koje su se pojavile u vezi s Labanovom prošlosću", kosovski predsednik neće ga imenovati dok nadležni bezbednosni i pravosudni organi ne sprovedu potpunu proveru, rečeno je u Tačijevom kabinetu. 



Radomira Labana pravosudni organi u Srbiji traže zbog izdržavanja šestogodišnje kazne kao jednog od ukupno 21 osuđenog u slučaju takozvane "carinske mafije", a koji se vodio pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal u Beogradu 2012. godine.



Za njim je raspisana i Interpolova poternica, na osnovu zahteva Ministarstva pravde Srbije, a Osnovni sud u Kraljevu je uputio zamolnicu Kancelariji specijalnog predstavnika EU u Prištini da preduzmu mere iz svoje nadležnosti i Labana "liše slobode" radi izdržavanja zatvorske kazne.


Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva