TV Most - EUFOR potvrdio: Britanski vojnici stižu u BiH
Vesti
EUFOR potvrdio: Britanski vojnici stižu u BiH

13:42, 12.06.2018

|

Izvor: Tanjug

EUFOR je potvrdio dolazak britanskih vojnika u BiH u okviru, kako se navodi, uobičajenog i redovnog postupka, a reč je o jednoj manjoj izviđačkoj jedinici koja će u potpunosti biti u lancu komande EUFOR-a kako bi komandantu pružala podršku za izvršenje misije osiguranja sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini.
ilustracija

Ovim povodom EUFOR se oglasio nakon informacije da Velika Britanija šalje dodatni broj od 40 vojnika u BiH koji će se pridružiti misiji Evropske unije i NATO-a.


 


"Kao i uvek do sada, struktura i kapaciteti EUFOR-a se menjaju kako bi se na najbolji mogući način pružala podrška vlastima BiH, a snage se uvek prilagođavaju kako bi bile u stanju da izvršavaju svoj mandat", navodi se u saopštenju.


 


Odluka o upućivanju vojnika u BiH doneta je na redovnoj šestomesečnoj Konferenciji o angažovanju snaga prošle sedmice, Ujedinjeno Kraljevstvo je, zajedno sa drugim zemljama učesnicama misije.


 


Inače, britanski Tajms je ranije preneo da se vojnici šalju kako bi se sprečilo mešanje Rusije tokom predstojećih izbora, koji će u BiH biti održani u oktobru.


 

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design