:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 10, 2015   12:05

0

117

EU više da ceni napore Srbije

Dačić je na forumu „Beogradski dijalozi“ rekao da je 2012. godine, kada je počeo dijalog između Beograda i Prištine, centralno pitanje bilo da li se srpska delegacija rukovala i fotografisala sa Hašimom Tačijem, a da su danas ti sastanci u Briselu postali normalna pojava.

„Mi smo pre tri godine imali barikade, paljenje prelaza na Kosovu, razne sukobe i incidente...“, podsetio je Dačić.

On je ocenio da je Beograd najviše doprineo normalizaciji odnosa sa Prištinom, kao i da bi EU trebalo to više da ceni u političkom smislu, naročito kada je reč o otvaranju poglavlja.

Dačić je rekao i da je Srbija bila sprema za otvaranje poglavlja 32, te da su to sve zemlje konstatovale, međutim, Nemačka je, kako je dodao, tada imala stav da ne treba otvarati druga poglavlja pre poglavlja 23, 24 i 35.

„U ovoj godini želimo da otvorimo što više poglavlja, dakle i poglavlje 35, jer smatram da je postignut veliki napredak potpisivanjem dogovra o pravosuđu. Posle toga treba ili u isto vreme otvaranje poglavlja 32, a očekujem do kraja godine da se razmotri činjenica otvaranj poglavlja 23 i 24“, istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, do 25. marta biće završen kompletan proces skrininga.

On je zaključio da je pregovarački tim doveo do toga da Srbija bude spremna za otvaranje poglavlja i u administrativnom, političkom i organizacionom smislu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva