:

:

TV Most

clock

April 26, 2017   12:05

0

108

EU: Neophodna saradnja sa Turskom po pitanju izbeglica

Navodi se da je potpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis rekao da i pored raskola između Brisela i Ankare, saradnja po pitanju izbeglica i migranata ostaje neophodna.

"Ozbiljno smo zabrinuti, ali u isto vreme postoji puno oblasti u kojima moramo da radimo zajedno. Na Turskoj je da razjasni svoje namere prema EU i prema pristupnom procesu", rekao je Dombrovskis.

Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan izjavio je juče da će Turska preispitati svoju poziciju o pridruživanju Evropske unije ako još dugo bude čekala pred njenim vratima i ako, kako je naveo, potraje trenutni neprijateljski mentalitet nekih članica.

On je u intervjuu za Rojters ocenio da je odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da Tursku stavi na listu za nadzor propisa "potpuno politička" i da Ankara ne priznaje tu odluku.

Erdogan je ponovio da je spreman da pitanje članstva u EU stavi na referendum i da Turska i posle 54 godine ne može beskonačno da čeka na vratima.

"Ujedinjeno Kraljevstvo je pitalo svoje građane i oni su glasali za Bregzit...Oni su mirni, idu ka novoj budućnosti, a istu stvar je izvela i Norveška...i ta ista stvar može da bude primenjena i na Tursku", rekao je Erdogan.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva