:

:

TV Most

clock

Novembar 22, 2017   12:05

0

211

EU nema na presudu Mladiću


Ona je posle izricanja presude Ratku Maldiću u ime EU pozvala sve zemlje u regionu da rade u cilju pomirenja, regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa.



"Presuda koja je u slučaju Ratka Mladića izrečena danas pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju dotiče se najmračnijih i najtragičnijih događaja u Bosni i Hercegovini, uključujući genocid u Srebrenici. Dostizanje pravde i kažnjavanje najtežih zločina jesu osnovna ljudska obaveza", navedeno je u saopštenju koje je Kocijančić prenela medijima u Briselu. 



Ona je u saopštenju, u ime EU, prenela i najdublje saučešće svima koji su preživeli i onima koji su izgubili svoje najdraže. 



"Iako mi ne komentraišemo individualne presude, u potpunosti poštujemo odluke Tribunala u Hagu i podržavamo njegov rad", navela je Kocijančič, te dodala da EU naglašava potrebu za punom saradnjom sa Tribunalom u Hagu, ali i sa naslednikom Tribunala - Mehanizmaom za međunarodne krivične tribunale. 



Portparolka Evropske komisije kaže i da EU veruje da su sve zemlje u regionu odlučne i posvećene radu u cilju pomirenja, regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa, te da od regionalnih političkih lidera očekuje da poštuju žrtve tako što će promovisati i poštovati upravo te obaveze.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva