:

:

TV Most

clock

Jun 17, 2015   12:05

0

115

EU ne može rešiti problem podizanjem zidova



''Sasvim sigurno da migrantsku i humanitarnu krizu koja dolazi sa Bliskog istoka i severne Afrike Evropska unija ne može rešiti podizanjem zidova niti ignorisanjem ilegalnih prelazaka'', rekla je Mihajlović novinarima na prijemu povodom pete godišnjice početka uspešne saradnje sa USAID Projektom za bolje uslove poslovanja.

Mihajlović je, komentarišući najavu Mađersjke da će podići četiri metra visoku ogradu na granici sa Srbijom da bi sprečila priliv ilegalnih migranata, rekla da će MUP, koji je zadužen za to, sigurno reagovati uskoro.

Ona je istakla da Srbija tu, kao zemlja koja želi da uđe u EU, da razgovara sa Briselom i Budimpeštom i u narednim danima postigne određene odgovore.

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture je rekla da tu najavu ne bi navela kao poruku srpskim vlastima, ističući da je Srbija tranzitna zemlja.

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi rekao je da će sutra otići u Suboticu gde će, između ostalog, razgovarati sa nadležnim organima sa srpske strane i graničarima o problemu migranata.

Ističući da je ta poseta već ranije bila planirana, on je istakao da je pitanje ilegalnih migranata veoma važno, ali nije želeo da komentariše da li i kakvu poruku najava mađarskih vlasti šalje.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto saopštio je ranije danas da će Mađarska podići četiri metra visoku ogradu duž granice sa Srbijom da bi sprečila priliv ilegalnih imigranata.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva