:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2015   12:05

0

115

EU da zahteva od Hrvatske ukidanje blokade

Linta smatra da je hrvatska Vlada bez ikakvog pravnog i razumnog osnova zaustavila protok robe sa ciljem da, kako je naveo, ponizi Srbiju, da bi "vladajuća koalicija sa Zoranom Milanovićem na čelu dobila po koji politički poen kod svojih birača" i ostala na vlasti posle parlamentarnih izbora, saopšteno je iz Koalicije udruženja izbeglica.

"Tragična je činjenica da se celokupna kampanja u Hrvatskoj vodi protiv Srbije koja je jedina pokazala ozbiljno i odgovorno ponašanje tokom izbjegličke krize", ocenio je Linta.

On je dao punu podršku Vladi Srbije sa premijerom Vučićem na čelu da preduzme sve pravne mere u cilju rešavanja tog problema i, ako ne daju rezultat, da preduzme i kontramere.

Linta je podsetio da u Srbiji posluje preko 200 hrvatskih firmi koje su uložile više od 600 miliona evra i koje imaju veoma povoljne uslove za svoje poslovanje, dok, kako je istakao, srpske firme nisu dobrodošle u Hrvatskoj zbog brojnih necarinskih barijera i slučajeva diskriminacije srpskih preduzeća u privatizaciji hrvatskih firmi.

Linta je zatražio da EU hitno zahteva od Hrvatske da ukine odluku o zabrani teretnog saobraćaja sa Srbijom i da obezbedi nesmetan ulazak srpskog kapitala u Hrvatsku, jer je, prema njegovom mišljenju, reciprocitet jedan od evropskih principa.

"Važno je naglasiti da sve članice Evropske unije grade svoje odnose na osnovu reciprociteta i nema nikakvog razumnog objašnjenja da to ne bude i između Srbije i Hrvatske", zaključio je Linta.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva