:

:

TV Most

clock

Jul 07, 2016   12:05

0

184

EU blokirala još 69 miliona evra pomoći Makedoniji

EU je, kako se podseća u tekstu, pre nekoliko dana takođe zamrzla 27 miliona evra iz IPA fondova za Makedoniju, što je u makedonskoj javnosti protumačeno kao početak sankcija Brisela prema Skoplju.

Novom odlukom Brisela o uskraćivanju dodatnih 69 miliona evra namenjenih za Koridor 8, međunarodna zajednica šalje jasan signal makedonskim vlastima da nema političke volje za rešavanjem krize i sprovođenjem potrebnih reformi, ocenjuje deo analitičara u razgovoru za makedonski finansijski portal Faktor.

U Briselu ne isključuju mogućnost oduzimanja nadležnosti vlastima u Skoplju upravljaju sredstvima IPA fondova, što, kako piše Faktor, praktično znači da će sama Evropska unija odlučuvati za koje će projekte biti potrošene evropske pare.

"Saobraćajni projekat koji je zemlja podnela, poznatiji kao Koridor 8, razmatraće se čim se reše problemi u tom sektoru u pogledu strategije i koordinacije. Zemlja treba da se fokusira na meke mere koje bi obezbedile održivost velikih infrastrukturnih investicija", izjavila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič, preneo je Faktor.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva