:

:

TV Most

Foto: esmarksteelgroup.com

clock

Mart 03, 2015   12:05

0

118

"Esmark" zainteresovan da upravlja Železarom

Cilj te kompanije jeste da čeličanu privatizuje do juna 2016. godine.

Predstavnici kompanije "Esmark" i prvi čovek te kompanije Džejms Bušar veruju da će uprkos nedavnom neslaganju sa Vladom Republike Srbije oko restrukturiranja i vraćanja u život "Železare Smederevo", biznis plan i profesionalni tim menadžera pružiti najbolju budućnost za Železaru.

"Ostajemo posvećeni onome što smo naveli prošlog meseca u pregovorima, napravljen je korak napred sa Srbijom i naš tim menadžera je spreman da uđe u Železaru kako bi je oživeo" , navodi se u saopštenju "Esmarka".

Ističe se da je u prethodnih 10 meseci kompanija tesno sarađivala sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Dušanom Vujovićem, kao i sa ostalima koji su nadležni za privatizaciju, kako bi se osigurala budućnost za oko 5.300 zaposlenih u Železari.

Kako bi potvrdio interes za Železaru, Bušar ističe želju da se nastavi rad na konačnom dogovoru o preuzimanju smederevske Železare.

"Esmark" ocenjuje da bi to moglo da se dogodi pre 1. januara 2016. godine, što bi bilo slično sa iskustvom Srbije sa kompanijom "Ju-Es Stil", koja se uključila u menadžment Železare nekoliko meseci pre privatizacije.

Pregovori Vlade Srbije sa "Esmarkom" o prodaji Železare su sredinom februara neuspešno okončani jer je, kako je objašnjeno, ponuda te kompanije bila neprihvatljiva – nije bilo garancija da će proizvodnja biti nastavljena u određenom periodu i da će biti očuvana zaposlenost.

Prema odluci Vlade, raspisan je tender za izbor profesionalnog menadžmenta koji će upravljati Železarom do okončanja privatizacije, a u slučaju da i taj tender bude neuspešan, najverovatnije rešenje za Železaru je stečaj.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva