:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2017   12:05

0

114

Erjavec: Stanje na Zapadnom Balkanu promenilo se na gore

Erjavec je govoreći pred parlamentarnim odborom za spoljnu politiku odgovarao na pitanja o nedavnom samitu predsednika država Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo-Brioni, rekavši da su se tom prilikom pokazale suprotnosti i različiti stavovi lidera.

Iznoseći detalje sa tog samita, Erjavec je rekao da su se po prvi put nakon 2004. godine opet mogli osetiti elementi neprijateljstva, netolerancije i napetosti.

Erjavec, koji je zajedno s kolegama iz regiona prisustvovao zatvorenoj raspravi predsednika i ministara spoljnih poslova, iznoseći svoje impresije iz rasprave predsednika različitih država u regionu, ocenio je da su se prilike u regionu u poslednjih godinu dana znatno promenile i to na gore.

- Pre se činilo da region ide u mjeru evroatlantskih integracija i vladao je duh saradnje, ali nakon ovog sastanka možemo biti zabrinuti - kazao je Erjavec.

Posebno je istakao unutrašnje političke napetosti u BiH i Makedoniji, napete odnose Beograda i Prištine, što je posebno bilo uočljivo na tom sastanku, prenela je "Hina".
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva