:

:

TV Most

clock

Oktobar 21, 2017   12:05

0

116

"Erdoganova poseta prekretnica za unapređenje bilateralnih odnosa"


Vučetić je za turski list Sabah dejli rekao da su Erdogan i brojna delegacija ministara i biznismena iz Turske dočekani u Srbiji na, kako se smatra, "prvoklasnom političkom događaju, ne samo u cilju razvoja bilateralnih odnosa, već i za jačanje mira i stabilnosti u regionu".



"Predsednik Erdogan je boravio u dvodnevnoj poseti (Srbiji), što mnogo govori o zajedničkim interesima u smislu unapređenja odnosa", rekao je srpski ambasador u Turskoj.



Dodao je da je primećena topla i prijateljska atmosfera tokom posete predsednika Turske i velika zainteresovanost medija.



Vučetić je rekao da je zaključak posete, kako su Erdogan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakli, da su Srbija i Turska dve ključne zemlje kada je u pitanju uticaj u regionu.



Predsednik Turske je 10. i 11. oktobra posetio Beograd i Novi Pazar. On i brojna delegacija te zemlje imali su niz bilateralnih sastanaka sa najvišim srpskim zvaničnicima.



Tokom posete Erdogan je izjavio je da je Srbija ključna zemlja na Balkanu i da očekuje da se godišnja trgovinska razmena između dve države poveća uskoro na 1,2 milijarde dolara, sa 870 miliona dolara, koliko je iznosila prošle godine.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva