:

:

TV Most

Foto: EPA (Fehim Demir)

clock

Maj 20, 2018   12:05

0

170

Erdogan stigao u Sarajevo, pristalice stižu, policija svuda...


Prvi autobusi s turskim državljanima stigli su ranije u Sarajevo uoči današnjeg mitinga Redžepa Tajipa Erdogana, javljaju sarajevski mediji.


 


Reč je o Turcima iz zapadne Evrope, uglavnom iz Nemačke i Holandije. Oni su prvi gosti Sarajeva od očekivanih 15.000 koji će prisustvovati mitingu predsednika Republike Turske, navodi portal "Kliks".


 


Njihov dolazak obezbeđuju jake policijske snage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uključujući i specijalne jedinice. 


 


Na sarajevskim ulicama od jutarnjih sati je prisutan pojačan broj policijskih službenika koji su raspoređeni širom grada zbog dolaska delegacije Republike Turske koju predvodi predsednik Erdogan. 


 


Policajci se nalaze na raskrsnicama, duž glavnih gradskih saobraćajnica i autobuskim i tramvajskim stajalištima i oko državnih institucija. 


 


Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo rečeno je da će na terenu biti angažovan dovoljan broj policajaca, a da organizatori javnog skupa u Zetri preduzimaju sve naložene mere od strane MUP-a KS kako bi događaj prošao u najboljem redu. 


 


Mere bezbednosti u Sarajevu su podignute na najviši nivo, a posebno nakon informacije da se pojavila pretnja o potencijalnom atentatu na Erdogana. 


 


Podsetimo, Erdogan će održati predizborni skup uoči vanrednih izbora u Turskoj zakazanih za 24. jun. 


 


Erdogan će radnu posetu započeti u zgradi Predsedništva BiH, gde će ga dočekatii bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović, potom će biti održan predizborni skup u olimpijskoj dvorani Zetra, a nakon toga je planirano obraćanje novinarima. 


 


Potom će biti održan prijem, predviđena je šetnja Baščaršijom i ceremonija uručivanja počašnog doktorata turskom predsedniku na Internacionalnom univerzitetu. 


 


U Sarajevu je sve spremno za doček predsednika Erdogana. 


 


Plakati dobrodošlice polepljeni su širom grada, a unutrašnjost dvorane prekrivena turskim zastavama. Dobrodošlica će Erdoganu biti upućena i sa zgrada institucija i ugostiteljskih objekat. 


 


Veliko platno sa njegovim likom nalazi se na zgradi Internacionalnog univerziteta, gde će održati i predavanje studentima. 


 


Na skupu u Zetri se očekuje prisustvo između 15.000 i 20.000 sledbenika Erdogana iz BiH, zemalja regiona i evropskih zemalja - Austrije, Nemačke, Holandije, a, prema najavama, skup će trajati osam sati.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva