:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2017   12:05

0

147

Erdogan osuđuje Nemačku i nudi pomoć "braći iz Zaliva"

Kako je preneo Rojters, Cipris je, u vreme kada su odnosi između NATO saveznica Turske i Nemačke sve zategnutiji, izjavila da bi Turska trebalo "da se sabere" i ocenila da su ekonomski odnosi Nemačke i Turske trenutno na veoma niskoj tački, kao i da će investicije nemačkih kompanija u Turskoj biti veoma teško realizovati u svetlu aktuelne političke klime.

Erdogan je u svom obraćanju u Istanbulu rekao i da su upozorenja Ministarstva spoljnih poslova Nemačke svojim građanima da sa oprezom putuju u Tursku neosnovana i zlonamerna i da bi nemačka vlada trebalo da brine zbog terorista koje ima na svom tlu.

Predsednik Turske je takođe, uoči svoje posete Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu i Kataru 23. i 24. jula napomenuo da su politički problemi tih zemalja privremeni i pozvao Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate i druge zemlje Persijskog zaliva da investiraju u Tursku.

Erdogan je, podseća agencija, bio ubedljiv saveznik Kataru u diplomatskom sporu sa susedima.

Kritikovao je listu zahteva koje su Saudijska Arabija, UAE, Bahrein i Egipat postavili Kataru u zamenu za uklanjanje sankcija.

Te države su prekinule diplomatske odnose sa Katarom, zatvarajući drumski, vazdušni i pomorski saobraćaj sa tom zemljom optužujući je da podržava teroriste, što je Katar negirao.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva