Vesti
Erdogan: NATO saveznici poludeli zbog kupovine S-400

13:32, 13.09.2017

|

Izvor: Tanjug

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan odbacio je zabrinutost unutar NATO-a povodom odluke njegove zemlje da kupi ruski odbrambeni raketni sistem S-400.Erdogan je istakao da je sporazum potpisan i da je depozit isplaćen.
Ne navodeći nijednu zemlju posebno, Erdogan je izjavio da su NATO "saveznici poludeli" zbog tog sporazuma.

Turska će "nastaviti da preduzima mere predostrožnosti kada je reč o bezbednosti i braniće se", poručio je Erdogan, preneo je AP.

Turski mediji su juče objavili da je Turska potpisala sporazum sa Rusijom o kupovini odbrambenih raketnih sistema S-400, što je prva veća turska kupovina oružja iz Moskve.


Ovaj sporazum je najznačajniji dogovor koji je Ankara postigla sa jednim od proizvođača oružja koji nije članica NATO-a, preneo je AFP.

Moskva je, takođe, potvrdila da je postignut sporazum sa Turskom.
Vladimir Kozhin, savetnik ruskog predsednika za vojno-tehničku saradnju, rekao je da je ugovor potpisan i da su u toku pripreme za njegovo sprovođenje.

Kozhin je dodao da su odluke vezane za ovaj sporazum u skladu sa ruskim strateškim interesima i da razume zašto pojedine zapadne države pokušavaju da izvrše pritisak na Tursku.

Pregovori o nabavci ruskog raketnog sistema počeli su neposredno nakon neuspelog vojnog puča u Turskoj, 15. i 16. jula prošle godine.

Zvanični Vašington je u više navrata izrazio nezadovoljstvo povodom ovog sporazuma.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design