:

:

TV Most

clock

Jun 04, 2015   12:05

0

246

Er Srbija pretekla Kroaciju erlajnz po poslovanju



"Er Srbija" je u prva tri meseca ove godine imala prihod od 39 miliona evra, što je za 12 miliona evra više, odnosno 44 odsto više nego u istom periodu prošle godine, prenosi portal SEEbiz.

Beleži se i znatan rast broja putnika, pa je "Er Srbija" prvi put pretekla svog dosad najozbiljnijeg regionalnog konkurenta "Kroaciju erlajnz".

Ova godina trebalo bi takođe da bude veoma dobra jer je nedavno, između ostalog, najavljeno da će do kraja godine njeni avioni početi da lete za SAD, a osim toga, rast je podstaknut razvojem mreže linija i proširenjem ugovora o zajedničkim letovima.

Iz "Er Srbije" navode da su izuzetno zadovoljni popunjenošću kapaciteta na svim linijama.

"Naša prosečna popunjenost kapaciteta za prevoz putnika na svim linijama je tokom godine iznosila 67 odsto, što predstavlja uvećanje od tri procenta u odnosu na 2013. godinu", kažu u kompaniji "Er Srbija" za portal SEEbiz.

Ističu da je to relativno dobar rezultat, imajući u vidu da su u istom periodu ostvarili znatno uvećanje kapaciteta za prevoz putnika od 74 odsto.

"U okviru našeg letnjeg reda letenja za 2015. godinu, linije ka Tivtu i Podgorici će u jeku sezone imati najveći broj posvećenih letova, što svakako reflektuje stvarnu tražnju za letovima odnosno mestima na ovim linijama", poručuju iz kompanije.

Tokom leta jedna od važnijih desetinacija za "Er Srbiju" jeste Crna Gora i zato će letnja sezona u srpskom nacionalnom avio-prevozniku biti podeljena u tri dela.

"Do 15. juna "Er Srbija" će obavljati 14 letova nedeljno za Tivat, dok će u jeku sezone, od 15. juna do 15. septembra obavljati čak 26 letova nedeljno ka ovom aerodromu na popularnom letnjem odredištu. Linija ka Tivtu će ujedno u tom periodu biti najfrekventnija u našoj celokupnoj mreži", kažu u "Er Srbiji".

Saradnjom sa crnogorskim aerodromima i "Montenegro erlajnzom" zadovoljni su, iako dodaju da ima prostora za još bolju saradnju.

Zadovoljni su i popunjenošću letova za Hrvatsku.

"Letnjim redom letenja smo ponovo uveli letove ka tri destinacije na hrvatskom primorju – Splitu, Puli i Dubrovniku. Za sada smo zadovoljni popunjenošću letova za Split i Dubrovnik, koje smo ponovo uspostavili u toku ovog meseca. Letove ka Puli ćemo početi od 16. juna i verujemo da će biti maksimalno popunjeni, budući da je ta linija najbrži, najlakši i najpovoljniji način da turisti, ali i poslovni ljudi iz Srbije stignu do cele Istre", navode iz "Er Srbije".

S obzirom na atraktivnost Dubrovnika, bilo je informacija da je "Er Srbija" ponudila frekventnije povezivanje Dubrovnika sa Zagrebom tokom cele godine, ali iz srpskog nacionalnog avio-prevoznika zasad odbacuju takvu mogućnost.

"Za sada imamo tri leta nedeljno između Beograda i Dubrovnika, dok ćemo u jeku sezone obavljati četiri leta nedeljno. Letove za Dubrovnik ćemo obavljati do 24. oktobra, odnosno do kraja letnjeg reda letenja. Za sada ne planiramo da ovu destinaciju uvrstimo u zimski red letenja", poručuju iz "Er Srbije".

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva