:

:

TV Most

Foto: rtv.rs

clock

Mart 02, 2015   12:05

0

114

EPS: Ukinuta 43 direktorska mesta,30 sektora manje

Direktor "Elektroprivrede Srbije" Aleksandar Obradović potpisao je Odluku o osnovama unutrašnjeg organizovanja "Elektroprivrede Srbije" i Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova u JP EPS, saopšteno je danas iz te kompanije.

Novom organizacionom šemom, JP EPS je više integrisan sa privrednim društvima, gde će, takođe, u narednom periodu biti primenjena ova sistematizacija poslova. Cilj je da EPS bude bliži proizvodnji i distribuciji električne energije, dodaje se u saopštenju.

Usvajanje odluke i pravilnika prvi su koraci u reorganizaciji kompanije po Programu reorganizacije, koji je krajem novembra prošle godine usvojila Vlada Srbije.

Prva faza programa reorganizacije predviđa da do 1. jula sva privredna društva za proizvodnju uglja i električne energije budu integrisana u JP EPS, osnivanje jednog privrednog društva za distribuciju električne energije u kojem će biti sva dosadašnja Privredna društva za distribuciju, kao i nastavak rada PD "EPS Snabdevanje".

Na taj način umesto dosadašnjeg organizovanja kroz 14 pravnih subjekata sistem će funkcionisati sa tri pravna subjekta.

Programom reorganizacije EPS predviđeno je da do 1. jula 2016. godine EPS postane akcionarsko društvo, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva