:

:

TV Most

clock

Novembar 24, 2017   12:05

0

237

EP: Srbija na nepovratnom putu ka EU


Cilj nikada nije bio bliži. Zaslugu za to ima svaki građanin, svaki čovek koji je tokom svih ovih godina čuvao evropsku ideju i zalagao se da država na putu ka EU bude istrajna, bez obzira na cenu koju je za te napore neretko morao da plati, rekao je predsednik Evropskog pokreta u Srbiji (EPuS) Mihailo Crnobrnja.




"Kao jedna od najstarijih nevladinih, nepartijskih i neprofitnih organizacija u Srbiji, Evropski pokret želi i ovom prilikom da podseti da evropske integracije nisu bile, niti će u godinama pred nama biti, samo reči, zakoni, akcioni planovi i strategije", rekao je on na svečanosti kojom je u četvrtak obeležen jubilej te organizacije.



Evropski pokret će, dodao je Crnobrnja, ostati kredibilan partner i dobronameran kritičar, spreman da ponudi znanje i iskustvo u procesu evropskih integracija za dobrobit svih.



"Pravosuđe, mediji, reforma javne uprave, ekologija, socijalna politika, neke su od kritičnih tačaka na kojima će u narednom periodu morati da se uradi mnogo više", predočio je on.



Svečanosti su prisustvovali su šef Delegacije EU u Srbiji, Sem Fabrici, ambasador Nemačke u Srbiji, Aksel Ditman, brojne zvanice iz javnog i kulturnog života zemlje, diplomatski kor, donatorska zajednica, članovi, partneri i prijatelji Pokreta.



Evropski pokret osnovan je 1992. godine kao organizacija civilnog društva koja se bavi istraživanjem, podučavanjem i zagovaranjem evropskih integracija.



Evropski pokret danas ima više od 700 članova, 14 lokalnih veća u gradovima Srbije i deo je mreže Međunarodnog evropskog pokreta sa sedištem u Briselu.



Tokom godina, na čelu Evropskog pokreta bili su intelektualci poput Vojina Dimitrijevića, Mirka Tepavca, Desimira Tošića, Živorada Kovačevića i Vlastimira Matejića.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva