TV Most - Energetska saradnja Srbije i Mađarske važna za region
Vesti
Energetska saradnja Srbije i Mađarske važna za region

15:13, 10.02.2018

|

Izvor: RTV, Tanjug

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i ministar za nacionalni razvoj Mađarske Mikloš Šestak ocenili su da je snažna energetska saradnja Srbije i Mađarske važna za ukupnu regionalnu energetsku stabilnost.

Dva ministra su se sastala u okviru zajedničke sednice dveju Vlada održane u Budimpešti i ocenili da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou, saopštilo je resorno ministarstvo.


"Ključni su projekti u oblasti gasa. Novi gasovodi su neophodni, a pre svega interkonekcije koje će međusobno povezati Mađarsku, Srbiju, Rumuniju i Bugarsku, ali i izgradnja unutrašnjih gasno-transportnih sistema koji bi omogućili protok većih količina gasa iz pravca Bugarske, kroz Srbiju i Mađarsku, ka centralnoevropskim gasnim skladištima", rekao je Antić.


On je dodao da će dva ministarstva pažljivo pratiti sve projekte i koordinirati međusobne aktivnosti.


Tokom susreta pozitivno je ocenjeno i potpisivanje Memoranduma koji može da dovede do spajanja HUPH-a i SEEPEX-a (mađarske i srpske berze električne energije) što je važan korak ka stvaranju regionalnog tržišta električne energije, dodaje se u saopštenju.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design