:

:

TV Most

clock

Mart 21, 2017   12:05

0

143

En-Si-Ar otvara još 1.500 radnih mesta

Ugovor o dodeli sredstava podsticaja za investicioni projekat: En-Si-Ar Kampus - proširenje i konsolidacija poslovanja NCR u Republici Srbiji, u Vladi Srbije potpisali su ministar privrede Goran Knežević i generalni direktor En-Si-Ara za Srbiju Vladan Živanović.

Tako će En-Si-Ar (84, NCR) u Srbiji imati više od 3.600 stalno zaposlenih radnika.

Premijer Aleksandar Vučić je istakao da će još 1.500 mladih ljudi dobiti posao u kompaniji u kojoj je prosečna bruto plata hiljadu evra, što je, kako je dodao, značajno više od proseka. "Šezdeset odsto od ovog broja su visokoobazovani mladi ljudi", dodao je Vučić.

"Kada ovo sprovedemo U En-Si-Aru će raditi 3.634 ljudi, a verujemo da će taj broj biti još veći i značajniji. OD IT sektora očekujemo mnogo u budućnosti", naveo je premijer.

Izvršni direktor En-Si-Ara je istakao da su sva nova radna mesta koja će ta kompanija otvoriti u Srbiji veoma važna, ali je podsetio da to nije ništa novo i da su u našoj zemlji prisutni već pet godina.

"Kako stižu nove inveisticije to je zaista značajno. Naš novi objekat biće svetske klase. Ovde je jedan lep početak, novi početak za Srbiju", rekao je Nuti na zajedničkoj pres-konferenciji sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Vučić je prethodno sa rukovodstvo En-Si-Ara održao sastanak u vladi.

En-Si-Ar je američka globalna tehnološka korporacija koja u Srbiji ima En-Si-Ar Servisni operativni centar.

Ta kompanija je u Srbiji 2011. godine zaposlila prvih 300 radnika.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva