:

:

TV Most

clock

Mart 22, 2018   12:38

0

277

Elezović:"Šume bez divljači su isto što i škole bez đaka"


"Pred nama prolećni period, jedan od najznačajnijih perioda za reprodukciju divljači. To je period kada sva plemenita divljač na svet donosi mlade. To je period kada svest niti jednog lovca i građanina ne sme da zataji. Svi mi smo dužni da u tom periodu obezbedimo potpuni mir u lovišti, kako bi se nesmetano odvijao prirodni proces reprodukcije divljači. Svako uznemiravanje divljači u tom periodu u prirodnim staništima, smatra se pravim zločinom nad divljači koja na svet donosi mlade. Posebno se to odnosi na lovce koji u tom periodu vežbaju svoje kerove, i uznemiravaju divljač, a na taj način proteruju divljač iz svojih vekovnih staništa, a posebno su time ugrožene zaštićene vrste divljači koje su na crvenoj listi ugroženih vrsta", podsetio je Elezović.



Bila bi to tragedija ako bi iz naših lovišta zauvek nestali medved, divokoza, srneća divljač, a posbeno tetreb koje je ujedno i simbol ugroženih vrsta.



Pod sloganom ''šume bez divljači su isto što i škole bez  đaka'', pokažimo i u praksi svoju svest prema prirodi poručio je predsednik Lovačkog saveza Kosova i Metohije Ilija Elezović..





 


Izvor: TV Most

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva