:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2017   12:05

0

275

"Elektroprivreda Srbije" rekonstruiše i Hidroelektranu Đerdap 2

Predviđen je remont uzvodne, gornje glave komore brodske prevodnice i nizvodne, donje glave, a vrsta i dinamika radova detaljno je opisana u tendereskoj dokumentaciji, piše portal.

Prema planu ovog preduzeća, šestomesečni remont biće izvršen od 4. juna do 30. novembra 2018. godine, objašnjava portal.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, u periodu izvođenja radova, izvođač je dužan da obezbedi dovoljan broj radnika i alata, kako bi sve bilo izvršeno u roku od 180 kalendarskih dana od uvođenja u posao.

Rok za podnošenje ponuda, navodi portal, je 20. oktobar ove godine, a njihovo otvaranje obaviće se istog dana u poslovnoj zgradi HE Đerdap 2 u Kusjaku.

Odluka o izboru izvodača, kažu, biće doneta u roku od 25 dana od otvaranja ponuda.

Portal podseća da HE Đerdap 2 ove godine slavi 32 godine rada, a prvi kilovati iz agregata u Kusjaku potekli su u aprilu 1985. godine.

Inače, u toku je i projekat revitalizacije HE Đerdap 1, čiji će remont omogućiti da se broj prevodenja postepeno povećava do 2046. te da se sa sadašnjih 6.313 prevedenih brodova godišnje, stigne do brojke 9.735, piše portal.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva