:

:

TV Most

clock

April 25, 2017   12:05

0

110

Eksplozija na slovenačkom brodu u SAD, dvoje mrtvo

Juče se dogodila eksplozija, nakon koje je usledio požar na brodu registrovanom na Maršalskim ostrvima, potvrdio je danas direktor "Slošne plovbe" Egon Bandelj.

Prema njegovim rečima, do nesreće na brodu koji je prevozio ugljen iz američkog Baltimora prema Azorskim ostrvima došlo je u Atlantskom okeanu, oko 2.000 kilometara od Kape Koda, u ponedeljak ujutru po lokalnom vremenu.

Uzroci eksplozije i požara u prednjem tovarnom prostoru 190 metara dugačkog broda, specijalizovanog za prevoz ugljena, još se utvrđuju. Zbog incidenta su intervenisale američke spasilačke službe i obalna straža.

Brod ima mešovitu međunarodnu posadu, među njima i tri slovenačka državljanina od kojih nijedan nije smrtno stradao, potvrdila je uprava "Splošne plovbe".

Pogon i vitalni delovi broda nisu oštećeni, pa brod čija je konačna destinacija luka u Indiji nastavlja plovidbu, navode slovenački mediji.

Brod "Tamar" je, kako se navodi, sagrađen pre sedam godina u Kini i jedan je od najmodernijih teretnih brodova te vrste.

Dužina mu je 190 metara, širina 32 metra, i ima nosivost od 57.000 tona.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva