:

:

TV Most

clock

Jul 20, 2018   12:58

0

212

Ekipa iz Prištine izmislila bolest u strahu od hapšenja


U avionu su, kako su ranije preneli mediji, bili kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, koji je i vlasnik aviona, i trojica bivših lidera OVK, optuženih za zločine pred srpskim sudovima, zbog čega su bili u strahu kada su ušli u vazdušni prostor Republike Srpske.



Svi oni išli su u Brisel na rundu dijaloga sa Srbijom, a budući da vazdzušni prostor RS kontroliše Srbija, koja potražuje trojicu bivših lidera OVK, strahovali su da ne budu uhapšeni. 



Zbog togfa su, kada su shvatli da je avion ušao u vazdušni prostor RS izrežirali "medicinski slučaj", navode "Novosti". Prema informacijama, dostavljenim "Novostima" iz Kontrole letenja, avion tipa "čelendžer" CL 60, koji pripada registru SAD, iz Albanije je ušao u vazdušni prostor Crne Gore, ali je pre ulaska u BiH, u 19.48, pilot zatražio povratak u vazdušni prostor Albanije. 



"Kao razlog naveo je da se u vazduhoplovu nalazi putnik koji se ne oseća dobro i zatražio je promenu plana leta i povratak ka Tirani. Kako ovakvi slučajevi nisu retkost, SMATSA je prihvatila zahtev, obavestila kontrolu letenja u Tirani i uputila avion u vazdušni prostor Albanije. Više se nisu vraćali u prostor u kojem pružamo usluge", navode u SMATSA. 



Uz napomenu da oni ne raspolažu podacima o imenima putnika, ni o vlasnicima aviona, iz Kontrole letenja navode da su u utorak tokom dana primili plan za let na relaciji Priština - Brisel. U njemu je navedeno je da će proći rutom kroz vazdušni prostor Makedonije, Albanije, Crne Gore, BiH, Hrvatske i dalje do Brisela. Plan leta nije imao informacije o posebnom statusu.


Izvor: B 92, Večernje novosti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva