:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Decembar 12, 2017   12:05

0

150

EK pozdravlja odluku DF-a da se vrati u parlament


Maja Kocijančič je za podgoričke Dnevne novine navela da je EU dosledno ohrabrivala sve političke aktere u Crnoj Gori da vrate političku debatu tamo gde ona pripada, tj. Parlamentu.



"Zbog toga pozdravljamo odluku Demokratskog fronta da se vrati u Skupštinu", saopšteno je Dnevnim novinama iz kabineta portparolke EK Maje Kocijančič.



Demokratski front saopštio je, naime, juče da se već od narednog zasedanja vraća u parlament u punom kapacitetu, a lider tog političkog saveza Andrija Mandić, ukazao je da poslanički klub DF novi front, onaj u Skupštini.



Mandić je, govoreći o razlozima za povratak u parlament, podsetio da je opozicija na prethodnim parlamentarnim izborima osvojila 39 mandata, i da su "vodili bitku kako da dođu do još dva", da uspostave parlamentarnu većinu i smijene vlast.



Kako su ranije preneli podgorički mediji odluku da se vrate u parlament, Mandić je saopštio nakon sastanka sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori Aivom Oravom.



Poziv Fronta da se vrate u parlament zasad je jedino prihvatila Ujedinjena Crna Gora, relativno nova i ne mnogo uticajna politička grupacija.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva