:

:

TV Most

clock

Avgust 16, 2018   14:37

0

191

EK: Beograd i Priština određuju teme, mi posredujemo


Portparol Evropske komisije Karlos Martin rekao je u Briselu da su se predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, saglasili da intenziviraju dijalog i da se sastanu u septembru.



"Na dve strane je da postave agendu, naša uloga je da posredujemo u dijalogu", rekao je Martin na pitanje da li promena granica može biti tema razgovora u septembru ili je to kao mogućnost potpuno isključila visoka predstavnica EU Federika Mogerini.



Martin je ponovio da su tokom dijaloga na visokom nivou 24. juna Tači i Vučić imali "intenzivan i produktivan razgovor o okvirima sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa" i saglasili se da se sastanu u septembru, kao i da u narednom periodu intenziviraju rad.



"Dijalog uz posredovanje EU ima za cilj da podstakne trajnu saradnju dve strane, da im pomogne da ostvare napredak na putu ka Evropi i unaprede živote gradjana. Trajno rešnje znači moguće, održivo i realistično rešenje u skladu s medjunarodnim pravom. Strane treba da definišu zajednički stav o uzajamnoj saglasnosti", naveo je portparol Komisije.


Izvor: B92, Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva