Vesti
EK: Bande iz BiH pljačkaju kuće i trguju belim robljem po EU

19:20, 12.01.2018

|

Izvor: RTS, Tanjug

Evropska komisija je u novom izveštaju upozorila da bande iz Bosne i Hercegovine i pripadnici tamošnjih organizovanih kriminalnih grupa haraju Evropskom unijom.


Sarajevski portal Avaz prenosi da se u izveštaju Evropske komisije, koji će razmatrati i Evropski parlament, ističe da su "državljani BiH među vodećim počiniocima krivičnih dela iz oblasti povrede privatnog vlasništva na području EU".
"Organizovane kriminalne grupe iz BiH uključene su u pljačke stanova i privatnih kuća, nasilne provale i teške prevare, kao i trgovinu belim robljem. Takođe, oni se ističu i u poslovima krijumčarenja narkotika", navodi se u izveštaju.U izveštaju se upozorava i da je BiH destinacija za vozila ukradena na području EU."Ostaci velikih količina oružja usladištenih u BiH predstavljaju rizik jer se mogu koristiti za šverc ubojitih materija", piše u izveštaju.Avaz navodi da su u izveštaju mnogo lošije od BiH prošle Albanija, koja je problematična zbog šverca imigranata i droge, kao i Moldavija i Ukrajina zbog pranja novca i korupcije.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design