:

:

TV Most

clock

Oktobar 15, 2017   12:05

0

250

Egzodus ISIS-a iz Rake, teroristi koristili civile kao živi štit


SDF nastavlja da se bori sa preostalim elementima Islamske države unutar Rake, rekao je Bali, dodavši da strani borci nisu otišli u sklopu sa dogovorom o povlačenju.




- Operacija se završila a borba se nastavlja. Sinoć su poslednji borci koji su pristali da napuste grad izašli iz njega - rekao je Bali za Rojters.



I sirijski i strani borci Islamske države (ID) biće evakuisani iz svog donedavnog uporišta Rake u Siriji, u skladu sa dogovorom, saopšteno je ranije.



Omar Aluš, istaknuti zvaničnik Civilnog saveta Rake, rekao je da je postignut dogovor kojim se borcima ID omogućuje da napuste taj grad, nad kojim su Sirijske demokratske snage, uz podršku SAD, na pragu da uspostave kontrolu, prenosi AFP.



- I strani borci obuhvaćeni su dogovorom - naveo je on.



Ranije danas, koalicija koju predvode SAD saopštila je da stranim džihadistima koji su se borili za Islamsku državu u Raki neće biti dozvoljeno da napuste taj grad zajedno sa sirijskim borcima ID.



Sirijska Opservatorija za ljudska prava prethodno je saopštila da su svi sirijski borci Islamske države napustili Raku, nekadašnji bastion džihadista na istoku Sirije.



Opservatorija sa sedištem u Londonu je izvestila da su oni Raku napustili sa svojim porodicama uputivši se na nepoznata odredišta, a da su u toku i pripreme za polazak stranih boraca.



Kako je prethodno preneo Rojters, pozivajući se na portparola koalicije koju predvode SAD u Siriji Rajana Dilona, u Raki se u poslednja 24 časa oko 100 boraca Islamske države predalo i "uklonjeno je iz grada".




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva