:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Januar 16, 2017   12:05

0

140

Efira:Suština rada na filmu je da se glumac prepusti reditelju

Efira je, odgovarajući na pitanja studenata, otkrila da je rad sa Žustin Trije takav da ta rediteljka sprečava da se glumci osete udobno i kreira haos na setu gde su moguće svakakve nezgode, ali sve je u poverenju.

Za Efiru, suština procesa rada na filmu je u tome da se glumac potpuno prepusti reditelju, da mu se preda i da ima poverenja u njega/nju i iz tog poverenja je proistekao i kompleksan lik Viktorije.

Efira je objasnila da je, za razliku od Viktorije koja je jedan mučan karakter, ona potpuno drugačija, mnogo čvršća i stabilnija, pa se na početku bojala da igra takvu osobu.

„Ona komunicira, pregovara, traži na početku prave reči, a onda prava osećanja i pronalazi ih na kraju. Viktorija nije sve vreme snažna, nije nikakav arhetipski lik. Ona tokom filma ima i mnogo pitanja o tome da li je dobra majka, ali film ne daje odgovore“, rekla je Efira.

Glumica je pomenula da, zahvaljujući finansijama, u Francuskoj mogu da rade komedije koje su malo ličnije prirode i upitala je prisutne u sali „Prokleta avlija“ šta oni misle o filmu, da li je suviše francuski i dobila odgovor da je film zabavan i duhovit, ali sa veoma kompleksnom junakinjom.

Efira je rekla da kad god radite na nekom karakteru, unesete malo sebe – i da u liku Viktorije ima dosta toga od rediteljke Žustin.

Na pitanje da li je moguće da postoji zaista osoba poput Viktorije, Efira kaže da je očigledno da mnogo toga u filmu dolazi iz realnog sveta. Iako su reakcije poput Viktorijih retko moguće u stvarnosti, u filmu se, prema njenim rečima, prikazuje realna percepcija sveta, odnos prema ljudima, moderna usamljenost.

Iako je fikcija, ovaj film hvata prava osećanja, stavove, rekla je i dodala da je rediteljka Trije odlična u „hvatanju trenutka“, a sve što glumci treba da urade jeste da nauče tekst jer je scenario vrlo detaljno napisan, posebno kada je lik Viktorije u pitanju.

Iako neki doživljavaju Viktoriju kao heroinu modernog doba, za Efiru ona nije pobednik, niti njena priča odgovara njenom snažnom imenu.

Efira igra i u novom filmu Pola Verhofena Ela, uz Izabel Iper.

Glumica je istakla da je bilo veliko zadovoljstvo sarađivati sa tako izvanrednim rediteljem, koji preispituje sistem, društvo i to radi na tako subverzivan način, dodavši da nije uspeo da snimi film Ela u SAD, te se okrenuo francusko-belgijsko-nemačkoj koprodukciji.

„On sve izmontira u glavi i malo govori. Ima 78 godina, a opet je tako mlad“, ocenila je Efira.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva