:

:

TV Most

clock

Novembar 24, 2017   12:05

0

281

Edi Rama posetio srpski štand u Tirani

Privrednici iz Srbije će učestvovati od sutra i na skupštini Trgovinsko-industrijske komore (84, TIK) Albanija-Srbija, koja okuplja više od sto kompanija iz obe zemalje.

Učesnicima Skupštine mešovite komore obratiće se Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Goran Knežević, ministar privrede Vlade Srbije, Edi Rama, predsednik Vlade Albanije, Arben Ahmetaj, ministar ekonomije i finansija u Vladi Albanije i Ines Mućostepa, predsednica Unije trgovinsko-industrijskih komora Albanije.

Tokom tri sajamska dana na zajedničkom izložbenom prostoru od 310 kvadrata, pred potencijalnim partnerima iz Albanije i drugih zemalja učesnica ove privredne manifestacije, izlagaće kompanije iz sektora poljoprivrede i prehrambene industrije, građevinarstva, mašinske, hemijske, elektroindustrije, tekstila i farmacije.

Sednicu skupštine TIK Albanija-Srbija, osnovane sa ciljem da unapredi trgovinske i privredne odnose dveju zemalja te zastupa interese poslovnih zajednica i podrži povezivanje privrednika, vodiće Isuf Ferra, predsedavajući Trgovinsko-industrijske komore Albanija-Srbija, kažu u PKS.

Nakon plenarnog zasedanja, predviđen je Poslovni forum, odnosno bilateralni susreti albanskih i srpskih privrednika, koji su ujedno i učesnici sajma "PANAIR 2017", najveće sajamske manifestacije u Albaniji. 

U 2016. godini, podsećaju u PKS, na sajmu je proizvode predstavilo više od 290 izlagača iz 30 zemalja sveta, dok je sajam posetilo više od 20.000 posetilaca, od čega 7.000 specijalizovanih kupaca.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva