Vesti
EBRD odobrila kredit "Srbija vozu"

14:33, 07.12.2017

|

Izvor: RTS, FoNet

Evropska banka za obnovu i razvoj će obezbediti zajam u iznosu od 47 miliona evra železničkom operateru Srbije, kompaniji "Srbija voz", kako bi finansirala proširenje kapaciteta i unapređenje depoa za održavanje u Zemunu.


Prva faza projekta obuhvata zajam od 30 miliona evra i danas su je potpisali ministar finansija Dušan Vujović, v.d. generalnog direktora "Srbija voza" Jugoslav Jović, direktorka transport tima EBRD Sue Baret i direktor EBRD kancelarije za Srbiju Danijel Berg.Realizacija druge faze zajma se očekuje početkom 2018. godine.


Ovo unapređenje će omogućiti kompaniji veći kapacitet održavanja u okviru modernizacije železničkog sistema Srbije. Depo u Zemunu će postati glavna lokacija za održavanje železničkog voznog parka i biće jedini odgovarajući depo za nedavno nabavljene elektro-motorne garniture, koje je finansirala EBRD.Pored poboljšanog servisiranja, projekat će imati i domino efekat na kvalitet putničkih usluga, korisni vek trajanja voznog parka i porast železničkog prevoza putnika.Evropska banka za obnovu i razvoj je vodeća međunarodna institucija po investicijama u Srbiji.Do sada je uložila više od četiri i po milijarde evra u više od 200 projekata širom Srbije, navodi se u saopštenju EBRD.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design