:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 28, 2015   17:09

0

124

Džonu Sevidžu Zlatni pečat Kinoteke

Priznanje mu je na svečanosti u novom zdanju Kinoteke uručio direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović.

Zelenović se zahvalio Sevidžu na svemu što je uradio za američku i svetsku kinematografiju, ukazavši da je nagrada Zlatni pečat ustanovljena 1995. godine.

Sevidž je 30. dobitnik ovog priznanja među stranim filmskim stvaraocima.

On je podsetio da su među dobitnicima Đuzepe de Santis, Jiri Menzel, Nikita Mihalkov, Vim Venders, Luk Beson, Žerar Deparđe i Ralf Fajns, ukazavši da su svi laureati morali da posete Jugoslovenski kinoteku.

Sevidž je kazao da mu je velika čast što je dobio ovakvo priznanje.

Govoreći o filmu "Bićemo prvaci sveta", zbog čije je premijere ovih dana u Beogradu, Sevidž je kazao da će mu period snimanja ostati u sećanju i da je bilo veoma zanimljivo raditi sa mladim glumcima sa prostora bivše Jugoslavije.

Atmosfera na snimanju je bila veoma dobra, bilo je veoma prijatno stvarati, mada je postojala jezička barijera, dodao je glumac, koji se proslavio ulogama u filmovima "Lovac na jelene" i "Kosa", a igrao je i u "Kumu 3" i "Tankoj crvenoj liniji".

Film "Bićemo prvaci sveta" vraća duh vremena sa kraja Drugog svetskog rata i govori o novoj energiji, novom vremenu koje kroz sport donose neki mladi ljudi, naveo je Sevidž.

On je ukazao da je tokom snimanja filma za kratko vreme obišao različite delove Srbije i da ga je dirnula individualna hrabrost ljudi, uprkos teškoćama sa kojima se suočavaju, kao i ljudi u drugim delovima sveta, da stavaraju.

Sevidž je dodao da su u Srbiji hrana i vino izvrsni.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva