:

:

TV Most

clock

Jun 23, 2017   12:05

0

113

Džonson Vučiću: Najlepše želje za svečanost inauguracije

"Dozvolite mi da Vam još jednom čestitam na uspehu na nedavnim predsedničkim izborima i uputim najlepše želje za svečanost koja će biti priređena u petak. Veoma mi je žao što neću biti u prilici da dođem u Beograd da slavim sa Vama", piše u čestitki.

Džonson je izrazio uverenje da će bilateralni odnosi Srbije i Velike Britanije nastaviti da idu uzlaznom putanjom za vreme Vučićevog predsedničkog mandata, navodi se u saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima.

On je, takođe, ukazao da nas 180. godišnjica diplomatskih odnosa između dveju zemalja podseća koliko su produbljene i sadržajne veze Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva, koje će, kako se nada, nastaviti da se neguju i produbljuju u narednim godinama i decenijama.

"Posvećeni smo tome da sa Vama radimo kako bismo doprineli većem ekonomskom prosperitetu, stabilnosti i saradnji širom regiona. Gradimo snažna, pozitivna partnerstva koja će podržati budućnost Srbije, omogućiti reforme i postarati se da zajedno budemo bolji u suočavanju sa zajedničkim bezbednosnim izazovima poput ekstremizma, ilegalnih migracija i organizovanog kriminala", ističe se u Džonsonovoj čestitki.

Šef britanske diplomatije je ukazao da su, sa tim u vezi, Vučićevo liderstvo i podrška Samitu o Zapadnom Balkanu 2018, koji je planiran da se održi kod nas, veoma su važni.

Unapred se radujemo bliskoj saradnji sa Vama i Vladom Srbije po svim ovim pitanjima, dodao je on.

"Na kraju, želeo bih da Vam zahvalim na saučešću i solidarnosti posle nedavnih stravičnih dešavanja u Mančesteru i Londonu. Pozdravljam Vašu saradnju i veoma mi je drago što smo jedni uz druge u suočavanju sa terorizmom i njegovom iskorenjivanju", naveo je Džonson.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva