:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2015   12:05

0

140

Džejkobson: Sud će biti osnovan

"Razgovarali smo sa mnogim poslanicima i stalno se s njima sastajemo, a ono što očekujemo i od onih koji podržavaju i od onih koji su su skeptični je da shvate da postoje dve mogućnosti da taj sud bude osnovan u Prištini po zakonima Kosova ili će biti osnovan u Savetu bezbednosti UN u kome su i neke članice koje nisu priznale Kosovo i nisu mu naklonjene, a igraju jednu ne baš dobru ulogu", rekla je ona za RTK .

U osnivanju tog suda, ona ne vidi nikakvu lošu stvar, već isključivo činjenicu da će Kosovo moći da korača napred u pravcu evropskih integracija.

Američka vlada je dala do znanja da neće blokirati neki predlog Rusije, ili neke druge države ukoliko taj sud ne bude usvojen u Skupštini Kosova.

"Zbog toga smo učinili nekakav pritisak na vladu Kosova i zbog toga i ja pokušavam da ostanem van unutrašnje politike Kosova", dodala je Džejkobson.

Dodala je na kraju da ako najkasnije do kraja nedelje ne uspe glasanje u skupštini Kosova, američka vlada neće više blokirati ni Savet bezbednosti da stavi na dnevni red osnivanje Specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva